Wie ben ik?

Ik ben Monique Dijkgraaf. Ik ben geboren in Groenlo, in 1976. Ik ben er opgegroeid en hoewel ik het er toen best naar mijn zin had, heb ik in 1997 de keus gemaakt om in Duiven te gaan wonen. Ik kwam toen net van school en vond werk in de kinderopvang.

Het werken met kinderen heb ik als zeer leuk en bijzonder ervaren. Wat kunnen wij ‘grote mensen’ toch nog veel van kinderen leren! Ze staan nog zo dicht bij zichzelf!

Ondertussen was ik een zoektocht begonnen naar mij zelf. Was ik wel de persoon die ik dacht dat ik was? En ik de persoon die ik was, wilde ik die wel zijn? Wie ben ik? Wat wil ik? Dat waren de vragen die mij steeds weer bezig hielden. Hier moest ik iets mee.. De zoektocht die volgde heb ik als heftig ervaren, maar die was nodig om te komen waar ik nu ben. Het roer moest om, ik moest veranderen… Dit heb ik gedaan. Ik kwam na wat omzwervingen terecht bij Praktijk Erna Rensen in Aalten. Hier werken ze onder andere met NEI. Dit vond ik zo’n bijzondere methode! Je pakt het probleem bij de wortel aan en dit voelde direct erg goed. Ook heb ik de training Back to Basic bij hun gevolgd. Hierdoor kwam ik nog dichter bij mijn gevoel en dat is precies waarna ik opzoek was. Ik wilde voelen! Beleven! Leven! Nog altijd ben ik blij dat ik die keus toen gemaakt heb!

Toen ik bij Erna Rensen zag, dat zij de opleiding tot Coach4All-therapeut aanboden, wist ik het! Hier hoefde ik niet over na te denken! Dit was wat ik wilde gaan doen. Ik heb me opgegeven en van af het begin af aan, was duidelijk: hier word ik warm van, hier gaat mijn energie van stromen, hier klopt mijn hart van! Deze opleiding gaan volgen is een goede keus geweest voor mij! Binnen de opleiding werken we met NEI (Neuro Emotionele Integratie), NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en met Transformerende Ademhaling Therapie. Dit zijn ook de therapieën die ik geef (Wat dit allemaal precies inhoud, kun je elders op de site vinden).

Ik heb mijzelf ontwikkeld tot de persoon die ik nu ben en ik weet zeker dat ik aan mijzelf zal blijven werken. En zolang als ik dat doe, dan ontwikkel ik me ook verder in mijn gevoel, in mijn intuïtie, in mijn ik, in mijn zijn! Er zijn nog zoveel leuke dingen om te ontdekken aan mijzelf! En dat is wat ik een ander ook gun! Het ontdekken van jezelf, wie je bent! We vinden vaak van onszelf dat we alles moeten doen, alles moeten kunnen en dan nog zonder fouten ook… En niet alleen vinden we dat van onszelf, eigenlijk moet een ander hier ook aan voldoen. Maar we hoeven niet perfect te zijn… Als we onszelf zijn, zijn we precies goed!

Praktijk Monique Dijkgraaf  |  Coach4All-therapeut  |  06-54208948  |  info@praktijkmoniquedijkgraaf.nl