NLP

NLP staat voor: Neuro Linguïstisch Programmeren

Wij nemen de wereld waar door onze 5 zintuigen. Namelijk: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit zijn allemaal ervaringen die we opslaan in de vorm van geluiden, beelden, geuren, tastzin en smaken.

Door dit alles samen te voegen, creëren we onze eigen werkelijkheid. Doordat iedereen de ervaringen anders opslaat door wat we meegemaakt hebben, heeft iedereen zijn eigen werkelijkheid. Deze werkelijkheid geven we betekenis door het te uiten via taal. Zowel verbaal (de taal) als nonverbaal (lichaamshouding) doen we dit. Meestal is dit een onbewust proces en zijn we ons niet bewust van onze gedragingen en denkpatronen. Door hier bewust van te worden zijn we in staat deze patronen te doorbreken en ruimte te creëren voor nieuwe (gewilde) patronen.

Belangrijk hierin is dat je weet waar je aan wilt werken, dat je weet wat je doel is. Door middel van deze communicatietechniek, krijg jij inzicht in jouw denkpatroon en in jouw handelen. Op deze manier kun je door de gekregen inzichten, bewust worden van oude patronen en ben je in staat deze te doorbreken. Zodat er plaats is voor patronen die goed zijn voor jou.

Praktijk Monique Dijkgraaf  |  Coach4All-therapeut  |  06-54208948  |  info@praktijkmoniquedijkgraaf.nl